Kjøpte M5 for å delta på Eurorally

Joakim er ikke helt som andre medlemmer… For om vi skal si det på en pen måte, så kan vi kalle han litt over middels interessert.

Denne fyren gikk nemlig til innkjøp av en ny bruktbil, til alt-for-mange-hundre-tusner av kroner – bare for å kunne delta på Eurorally 2018!

Men for å forstå at mannen ikke er helt sprø men heller litt crispy, så må vi gi deg litt forhistorie her først.

Du skjønner det, at tidlig på våren 2017 fikk Joakim et brev i posten om at hans Nissan 200sx S14a, var tilfeldig utvalgt for en “rutinemessig full-teknisk kontroll” hos Statens Vegvesen (SVV). Vanskelig å svelge? Ja, det synes vi også.

!? Siden vi allikevel er inne på temaet, så vil vi gjerne høre om noen kjenner til et originalt kjøretøy som har blitt innkalt på denne måten med brev i kassa. Eller om tillfeldig utvalgt, er så lite tilfeldig som vi mistenker. For det virker som SVV har åpen jaktsesong på bilmiljøet, også når vi står parkert eller dukker opp i bilder på nett. Ettersom Joakim er langt ifra den første i miljøet dette skjer med, uten å ha blitt stoppet i en kontroll.

Skiltene ble levert inn og bilsesongen 2017 gikk rett i vasken for Joakim. Ettersom SVV i Østfold er så pirkete, må bilen settes tilbake til en så original tilstand at nesten hver skrue og klips må dokumenteres med kvittering fra merkeforhandler og kan du ikke det, er et TüV dokument det eneste som kan redde deg. Dessverre er disse bilene blitt så gamle, at helt originale deler er blitt mangelvare og de som sitter på slikt vet at de har en potesiell fortjeneste når det kommer en stakkar med full-teknisk fra vårt kjære SVV.

Med utfordrene jakt på deler, ødelagt bilsesong og følelsen av at myndighetene jobber imot deg, så er det fullt forståelig at prosjekt full-teknisk tar tid og motivasjonen avtar for hver uke som går. Men håpet hadde denne karen fortsatt. For kom August 2017, så melder han seg på Eurorally 2018! Betaler depositum og sier at tur skal det bli, og 200’n skal stå klar.

Men selv med godt over 6 måneder og vel så det på seg til å skru, så sto ikke 200’n klar når tiden begynte å renne ut. April sto på døren og med bare en måned igjen til avreise begynte vi å tro at Joakim og kjæresten Frida måtte stå over denne turen.

Det er her Joakim sin litt mer crispy side kommer til sin rett. For han sto på sitt… Tur skal det bli, selv om jeg må kjøpe ny bil til turen!

Tirsdag 24. April kommer de to over en Finn annonse på en BMW M5, med alt for mye krefter til at det er bra for noen av de. Sleipe som de er så reiser de av sted for å titte på den dagen etter, uten å si noe til noen…!

På dette tidspunktet var det mange spente folk rundt de som så tiden renne ut og lurte på om de kom til å kjøpe noe bil, og i så tilfelle hva… Og her kommer dagens ungdom til å overraske deg. For ved bruk av appen Zenly, kan dine venner se til enhver tid hvor du befinner deg dersom du glemmer å skru av GPS i mobilen. Så på vei for å se på ny bil kunne da Frida sin (stalker) vennine Solveig enkelt følge med på hvor de befant seg. Når pilen endelig stopper i Skien, kopierer hun enkelt adressen, limer den inn på Finn, sender annonselenken til Frida og spør så kjekt “ser dere på denne nå?”…

Hjem kommer de, i en BMW E39 M5 av herrens år 2000, klare for tur! Selv om avdukingen for venner og omverden ikke ble før påfølgende fredag.

Kostnadene har de bestemt seg for å dele, på lik linje som med bilinteressen. For når Joakim ikke bruker den med RedZone Racing eller andre koseturer, er det høy sannsynlighet for at det er Frida du finner bak rattet på dette beistet i hverdagen. Med det største smilet du kan tenke deg og horn i panna!

Eurorally ble en stor hit i år som tidligere, og for disse to ble det nok ekstra gøy med “nokko attåt” under panseret.

M5’en skal nå selges, for den var jo tross alt bare for Eurorally og 200’n skal tilbake på veien. Så har du 200sx deler på lager, eller ønsker å kjøpe en M5 kan vi fint sette deg i kontakt med Joakim 😉

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.